Top-1 zivs, ko iekļaut uzturā: tā nav ne lasis, ne forele

Šādas zivis satur D vitamīnu, kalciju un citas uzturvielas.

Zivis satur augstas kvalitātes liesās olbaltumvielas, kuras cilvēki, iespējams, neēd pietiekami daudz. Amerikas Sirds asociācija iesaka ēst divas porcijas jūras velšu nedēļā, taču aptuveni 90 % ASV iedzīvotāju šos ieteikumus neievēro. Izdevums Today atklāja, kuras zivis ir visvairāk noderīgs cilvēkiem.

Top-1 zivs, ko ēst

Konservētas sardīnes ir vislabākā zivs, ko ēst, ņemot vērā to pieejamību, uzglabāšanas stabilitāti un uzturvērtību. Tajās ir jūras izcelsmes omega-3 taukskābes, kuras ir vitāli svarīgas, lai uzlabotu gan cilvēku fizisko, gan garīgo labsajūtu. Publikācijā apliecināts, ka konservētās sardīnēs ir vairāk uzturvielu nekā lašos. Konservētās sardīnēs ir arī daudz kalcija. Turklāt sardīnes ir svarīgs D vitamīna avots, kas palīdz uzsūkt kalciju.

Uz kāda koka nedrīkst grilēt šašliku

Lasi vēl: Daži ērti triki ietaupīs laiku un naudu! Kā pareizi kopt vannas istabas spoguli?

Jaunākajā pētījumā tika konstatēts, ka, iekļaujot sardīnes savā uzturā divas reizes nedēļā, ievērojami uzlabojās cukura un sirdsdarbības rādītāji cilvēkiem, kam ar šiem jautājumiem bija problēmas Vienlaikus eksperti piebilda, ka sardīņu zivs garša var būt neviennozīmīga, tāpēc garšaugi un citrons var palīdzēt to mīkstināt.

Lasis

Nākamais zivju veids bija lasis, kam ir daudz priekšrocību. Darba autori norādīja, ka visos laša veidos ir līdzīgs uzturvielu, tostarp omega-3, daudzums.

Dzīvsudrabs un citi toksīni nerada bažas, tāpēc lašus var ēst regulāri. Tomēr ir vērts pārliecināties, vai jūsu pērkamajam lasim ir tādas organizācijas kā Jūras uzraudzības padome (Marine Stewardship Council) sertifikāts, kas apliecina, ka tā ir videi draudzīga izvēle.

Lasi vēl: Nosauktas suņu šķirnes, pie kurām netīrumi līp kā pie medus

Foreles

Kā alternatīvu lasim var izmantot foreles, jo abas zivis ir cieši saistītas un ir savstarpēji aizvietojamas receptēs. Forele ir nedaudz maigāka nekā lasis, tāpēc tā var būt laba izvēle, ja jūs tikai tagad sākat ēst jūras veltes. Turklāt foreles satur daudz noderīgo omega-3 tauku, olbaltumvielu un D vitamīna.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment